Volledig scherm

Bibliotheek Noord-Veluwe houdt informatie en training voor taalvrijwilligers

NOORD-VELUWE - De Bibliotheek Noord-Veluwe houdt donderdag 27 oktober een informatieavond voor mensen die belangstelling hebben om als taalvrijwilliger aan de slag te gaan.

Taalvrijwilligers helpen bij het Taalpunt. Bij het Taalpunt kan iedereen terecht die beter wil leren lezen en schrijven. Er wordt gekeken naar wat iemand wil leren en daar wordt vervolgens een passende cursus, taalgroep of taalcoach bij gezocht. De voorlichting wordt gegeven in de vestiging aan de Stationsstraat 16 in Epe, maar is ook voor belangstellenden voor de Taalpunten in Elburg, Hattem, Heerde, Wapenveld en Wezep. Aanvang van de voorlichtingsavond is 19.30 uur.

Als aansluiting op de voorlichtingsavond start de Bibliotheek Noord-Veluwe in november met de nieuwe training voor taalvrijwilligers. Deze training bestaat uit vier dagdelen en wordt gehouden in de bibliotheek in Epe. De trainingen zijn donderdag 3, 10, 17 en 24 november van 09.00 tot 12.00 uur. Na de training worden de vrijwilligers ingezet als taalcoach. Aanmelden voor de trainingen en meer informatie via taalpuntepe@bibliotheeknoordveluwe.nl.