Volledig scherm

Bibliotheek Noord-Veluwe in actie tegen laaggeletterdheid

NOORD-VELUWE - De Bibliotheek Noord-Veluwe neemt van maandag 5 tot en met zondag 11 september deel aan de Week van de Alfabetisering.

In Wezep, Hattem, Heerde, Epe, Elburg en Wapenveld vinden diverse inspirerende activiteiten plaats om laaggeletterdheid onder de aandacht te brengen. Het doel is om zoveel mogelijk mensen te bereiken en het probleem bespreekbaar te maken. Tijdens de Week van de Alfabetisering worden ook de prijswinnaars van de gedichtenwedstrijd 'Maak een elfje' bekendgemaakt.

De Week van de Alfabetisering wordt maandag 5 september geopend in de bibliotheek in Wezep en Hattem. Van 15.30 tot 17.00 uur is er een gezellige ontmoeting voor taalvrijwilligers, gebruikers van Taalpunt en andere geïnteresseerden. Burgemeester Hoogendoorn reikt woensdag 7 september om 16.00 uur certificaten uit aan nieuwe taalvrijwilligers in de bibliotheek in Wezep. In de bibliotheek in Heerde wordt maandag 5 september om 16.00 uur het Taalpunt geopend door wethouder Berkhoff. Er is een korte uitleg over laaggeletterdheid en er is een ervaringsdeskundige aanwezig. Het Taalpunt in de bibliotheken van Epe en Elburg wordt respectievelijke dinsdag 6 september en woensdag 7 september om 15.30 uur geopend. In de bibliotheek in de Hof van Cramer in Wapenveld wordt vrijdag 9 september om 16.00 uur het Taalcafé geopend. Het Taalcafé biedt mensen de gelegenheid elkaar te ontmoeten en de spreekvaardigheid te verhogen. Met de opening van de drie nieuwe Taalpunten is in iedere gemeente van het werkgebied van Bibliotheek Noord-Veluwe minimaal één Taalpunt aanwezig.