Volledig scherm

Bibliotheek Noord-Veluwe start cursus Digisterker in Oldebroek

OLDEBROEK - De Bibliotheek Noord-Veluwe start binnenkort met de cursus 'Digisterker: werken met de elektronische overheid' in de gemeente Oldebroek.

De cursus wordt gehouden omdat inwoners de gemeente Oldebroek tegenwoordig steeds meer diensten online kunnen regelen. Ook vraagt de overheid steeds vaker naar een DigiD. Mensen die willen leren hoe zij digitaal zaken doen met de overheid kunnen zich aanmelden voor de cursus.

Deelnemers aan de cursus leren onder andere hoe zij een DigiD aan kunnen vragen en hoe zij deze vervolgens kunnen gebruiken. Verder is er aandacht voor het vinden van handige informatie en het aanvragen van bepaalde zaken. De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten van twee uur. In het werkboek dat deel uitmaakt van de cursus wordt onder meer gewerkt met voorbeelden van de website van de gemeente Oldebroek. Momenteel is nog niet bekend waar en wanneer de cursus gehouden wordt. Zodra er voldoende aanmeldingen zijn, krijgen deelnemers bericht over de data en plaats.

Deelname aan de cursus is gratis, deelnemers betalen alleen 15 euro voor de aanschaf van het werkboek. Aanmelden kan via www.bibliotheeknoordveluwe.nl.