Volledig scherm

Binnenstad van Zwolle weer in het teken van Blauwvingerdagen

ZWOLLE - De binnenstad van Zwolle is woensdag 6, 13, 20 en 27 juli weer toneel voor de Blauwvingerdagen.

Bezoekers kunnen op deze woensdagen rondstruinen op de grootste braderie van Noordoost-Nederland. Winkeliers en markthandelaren pakken in de maand juli weer flink uit met koopjes in wel meer dan 450 kramen. Het aanbod bestaat onder meer uit tassen, riemen, cosmetica, kleding, schoenen en lekkernijen, maar er is natuurlijk nog veel meer te vinden.

Op alle Blauwvingerdagen zijn er extra activiteiten op het Grote Kerkplein. 6 juli wordt het plein door Dinoland omgetoverd tot een speelparadijs voor kinderen met een groot springkussen en een levensechte dino. Op 13 juli staan SportService Zwolle en de Blue Hawksmet de EK Honkbalbus op het plein. Zij leren iedereen de technieken van deze sport. Op woensdag 20 juli staat het Grote Kerkplein vol kramen met streekproducten, zoals honing, mosterd, schapenkaas en stroopwafels. Op de laatste Blauwvingerdag gaan bezoekers, samen met het Stedelijk Museum, terug in de tijd. Zij kunnen een kijkje nemen in een woonkamer uit de jaren '70, wandelwagens uit die tijd bewonderen en straatspelletjes van toen spelen.

De Blauwvingerdagen zijn van 10.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Meer informatie is te vinden op www.blauwvingerdagenzwolle.nl.