Volledig scherm
Uit handen van Henk Kuiper (r), president van de Lionsclub Elburg-Oldebroek, krijgt Marinus Hein de cheque van 2150 euro voor het Boerderijmuseum.

Boerderijmuseum ontvangt cheque uit handen van Lionsclub Elburg-OldebroekELBURG/OLDEBROEK - Voorzitter Marinus Hein van het Boerderijmuseum 'De Bovenstreek' in Oldebroek heeft een cheque van 2150 euro ontvangen uit handen van Henk Kuiper, president van de Lionsclub Elburg-Oldebroek.

Het geld is bedoeld voor het bouwen van een kruidenkweekkas. De Lionsclub heeft het geld bijeengebracht tijdens het in juni gehouden muziekfestijn 'Yes! In the Garden' in de Kloostertuin in Elburg.

Vrijwilligers van het boerderijmuseum hebben tijdens 'Yes! In the Garden' pannenkoeken verkocht voor het goede doel. "De pannenkoeken zijn in de smaak gevallen bij de bezoekers van het muziekfestijn", zegt Kuiper. Hij vertelt dat de Lionsclub voor 'Yes! In the Garden' veel steun heeft gekregen van de horeca en sponsoren, onder aanvoering van de Rabobank Noord-Veluwe en Mitsubishi. "Naast de sponsoren hebben ook de verkoop van vis, pannenkoeken en drank bijgedragen aan het resultaat van 2150 euro." Marinus Hein van het Boerderijmuseum is blij verrast met het bedrag van de Lionsclub Elburg-Oldebroek: "We kunnen daar zeker een mooie kruidenkweekkas van bouwen en gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag."

'Yes! In the Garden' was dit jaar voor het eerst vrij toegankelijk en dat heeft ervoor gezorgd dat er meer publiek op af kwam dan voorgaande jaren.