Volledig scherm

Boodschappen doen in Nieuwleusen en Dalfsen voor arme gezinnen in Letland

NIEUWLEUSEN - ORA Zending & Hulpverlening houdt vrijdag 14 oktober een boodschappenactie bij de supermarkten PLUS-Bakker in Nieuwleusen en Jumbo-Kamphuis in Dalfsen. De opbrengst gaat naar gezinnen in Letland en andere Oost-Europese landen.

Stichting ORA Zending & Hulpverlening zet zich in voor doelen in diverse ontwikkelingslanden. Erik Merx, directeur van ORA aan het Westeinde in Nieuwleusen: “Veel gezinnen in Letland eten in de winter maar twee keer per dag: wat brood en soep gemaakt van een restje aardappelen," aldus ORA-directeur Erik Merx. "In huis is het vaak bijna net zo koud als buiten.”

Meer dan veertig vrijwilligers uit Dalfsen, Nieuwleusen en omstreken helpen mee aan deze boodschappenactie. In de winkels staat een uitstalling met de gevraagde levensmiddelen en hygiëneproducten. Klanten kunnen extra boodschappen doen en afgeven aan de ORA-vrijwilligers bij de uitgang. De ingezamelde levensmiddelen worden naar het ORA-kantoor aan het Westeinde gebracht. Daar maken vrijwilligers goedgevulde levensmiddelenpakketten.

Eind oktober, voordat de winter begint, laden de vrijwilligers een vrachtwagen met de ingezamelde levensmiddelen en hygiëneartikelen, maar ook kleding, dekens, rolstoelen en huishoudelijke artikelen.

In Riga, de hoofdstad Letland, worden de goederen tijdelijk opgeslagen en verder gedistribueerd. Tientallen lokale vrijwilligers brengen de levensmiddelenpakketten bij de armste gezinnen en alleenstaande ouderen verspreid over het land. Meer informatie via 0529-402906.