Volledig scherm
© Photodisc/ThinkStock

Bousema/Lochem boekt eerste zege en wil versterkingen

Na eerste overwinning in de eredivisie driebanden van Bousema/Lochem op Burgmans Biljarts (6-2) kondigde teamchef Ronny Hazewinkel maatregelen aan voor de tweede seizoenshelft. “Eindelijk, de eerste overwinning," verzuchtte hij zondagmiddag. "Al maakten we het nog heel erg spannend. Er gaan echter veranderingen plaatsvinden," voegde hij er ook meteen aan toe. De ploeg staat ondanks de overwinning nog steeds in de degradatiezone.

Kopman Murat Naci Çoklu omschreef het probleem als volgt. “Als we altijd over de spelers van vandaag kunnen beschikken kunnen we bij de eerste vier eindigen, als we alleen met onze minste spelers spelen bestaat de kans dat we degraderen.” Zo groot is het verschil in kwaliteit binnen het team dus. Naast de kopman en Stefan Galla (beiden winst) speelden wereldkampioene Therese Klompenhouwer (verlies) en invaller Wesley de Jaeger (winst) mee.

Versterkingen
De overwinningen zijn keihard nodig om de degradatiestrijd, waarin het vorig seizoen tot aan de laatste wedstrijd verwikkeld was, te ontlopen. “Van de Deen Lars Dunch nemen we afscheid, die zou alles spelen wat hij kon maar die is er gewoon te weinig door internationale verplichtingen. Daarnaast willen we afscheid nemen van wat reservespelers en willen we proberen ons te versterken," legde Hazewinkel verder uit.

Er zijn mogelijkheden om goede reservespelers aan het team toe te voegen. Transfers voor vaste spelers mogen niet meer. De reservespelers mogen daarentegen maar vijf wedstrijden per seizoen meedoen. "We hebben het dan niet over kleine jongens, maar echte toppers die bij andere clubs vaste speler zouden zijn," aldus Hazewinkel. De nieuwe reservespelers moeten al in de tweede seizoenshelft meedraaien. In de eerste helft zijn er nog vijf wedstrijden te spelen.

Duitsland
Tegenover de komst van nieuwe reserves staat dat Çoklu, wanneer hij kampioen wordt met zijn club in Duitsland, naar alle waarschijnlijkheid al zijn wedstrijden in Duitsland gaat spelen volgend seizoen. Dat vanwege een financieel zeer aantrekkelijk aanbod. In Duitsland en andere landen betaalt men de spelers velen malen beter. Het is dé reden dat Nederlandse teams niet altijd over hun beste spelers kunnen beschikken in de competitie, maar alleen als er in het buitenland niet wordt gespeeld.

Er moet dus nog met Çoklu gesproken worden over een mogelijke reserverol, dat hij kan invallen af en toe. "We zijn al in gesprek met een nieuwe kopman," zo liet Hazewinkel ook doorschemeren. Op namen wilde hij niet ingaan.