Volledig scherm
© ThinkStock

Bousema verder achterop in degradatiestrijd, HCR op punt van koplopers

LOCHEM/BOUSEMA - Het dubbele speelweekend in de eredivisie driebanden is voor Bousema/Lochem slecht en voor HCR Prinsen juist goed begonnen. Bousema/Lochem verloor zaterdag thuis van de directe concurrent om degradatie 't hartje/VanWanrooy (3-5) terwijl het Haarlose HCR het laag geklasseerde Burgmans biljarts in Luyksgestel op een nederlaag trakteerde (6-2).

De ploeg van teammanager Ronny Hazewinkel is door de nederlaag op de elfde positie blijven staan, wat aan het eind van het seizoen degradatie betekent. Voor handhaving moet minimaal de tiende plek behaald worden. De achterstand op de nummer tien Burgmans is een punt en nummer negen 't hartje/VanWanrooy staat nu twee punten 'los'. "De druk staat er nu vol op. Mentaal is dit een behoorlijke tik," moest Hazewinkel toegeven.

Kopman Murat Naci Coklu legde de schuld van de nederlaag bij zichzelf, hoewel de kersverse Turks kampioen gelijk speelde tegen de kopman van de tegenstander, zijn landgenoot en vriend Tayfun Tasdemir. "Ik sta een straatlengte voor met de pauze. Hij komt vervolgens met een serie van vijftien caramboles terug, maar ik mag daarna niet denken dat ik even makkelijk punten scoor. Daar lag de fout," aldus Coklu. Dankzij zijn gelijkspel won de ploeg uit Oosterhout, bij winst van Coklu had Lochem/Bousema in totaal een punt gepakt (4-4). Morgen speelt Bousema/Lochem uit bij hekkensluiter TOVV 2, een absolute must win voor de Lochemers.

HCR Prinsen
Bij HCR vallen ondertussen voor het eerst de woorden kampioenschap en play-offs. Al willen ze in Haarlo graag doen geloven dat de ploeg momenteel boven zijn stand leeft, wie naar de ranglijst kijkt kan niet anders concluderen dan dat de nummer vier van de huidige rangschikking een kandidaat is voor een play-off plek of misschien wel het kampioenschap.

Doordat de koploper Eureka Billard verloor, en de rest van de concurrentie won, schoof de hele top in elkaar. De achterstand van HCR is daarom nog maar één punt op de drie koplopers. De stabiele overwinning op Burgmans lag daaraan ten grondslag. “Het was alleen geen walk over hoor,” verzekerde voorzitter Dinand Prinsen. “Wel had Dick Jaspers geen moeite en won Anno de Kleine vrij eenvoudig.” Morgen wacht een zware kluif tegen de directe concurrent en nummer vijf A1 Biljarts, met kopman Eddy Merckx. A1 staat twee punten achter. “Maar wij zijn met een punt tevreden morgen,” aldus Prinsen.