Volledig scherm
Archieffoto © Thinkstock

Broekland grijpt regionale handbalbeker ten koste van CVO

TWELLO – De handbalsters van Broekland hebben een historische zege boekt door CVO uit Vaassen met 24-20 te verslaan in de finale om de regionale beker. De overwinning betekent de eerste bekerwinst in de historie van de Sallandse formatie.

Eenvoudig ging het echter niet voor de eersteklasser. Tweedeklasser CVO, dat in de halve finale Overwetering al vloerde, voerde tot aan de slotminuten de boventoon in de Twellose Jachtlust. Tijdstraffen nekte CVO waardoor Broekland alsnog het heft in eigen handen nam en een nieuwe stunt van de Vaassense handbalsters voorkwam.

“Zenuwslopend”, concludeerde Broekland-speelster Silke Hemels met de bloemen in haar handen. “We hadden het lastig, maar het is gelukt. Volgens mij is dit nog nooit in de historie van Broekland voorgekomen dat we de beker hebben gewonnen. Als het al wel is gebeurd, is het wel heel lang geleden.”

Tot frustratie van CVO-uitblinkster Corine Vernooij. “ Dit was een hele mooie bekroning op ons seizoen geweest. Maar ik kan niet anders zeggen dan dat ik trots ben wat we hebben laten zien. Hoewel de teleurstelling nog wel even zal overheersen.”