Volledig scherm
foto Judah Bolink

Buurman wil geen café meer in afgebrand Ooievaarsnest Oeken

DEN HAAG/BRUMMEN - De buurman van het drie jaar geleden afgebrande eetcafé ’t Ooievaarsnest in buurtschap Oeken wil daar geen café meer terug. Maandag protesteerde hij bij de Raad van State in Den Haag tegen de vergunning voor de herbouw van het café-restaurant. Buurman A. Wagenvoort had zijn buik vol van de overlast van het café. Daar wil hij niet naar terug, aldus de man maandag in Den Haag.

Het afgebrande pand is inmiddels herbouwd. Er zit nog geen horecabedrijf in. Momenteel wordt het gebouw verhuurd als woning en kantoor. Daar heeft Wagenvoort geen probleem mee. Ook niet met een restaurant.

Twee slachtoffers
Bij de brand in een woning boven het café in november 2013 kwamen twee personen om het leven. Het café dat er zat was in strijd met het bestemmingsplan. Dit plan liet wel zachte horeca toe in de vorm van een restaurant maar harde horeca was niet toegestaan. Niettemin verleende de gemeente Brummen eigenaar J. van Reen een vergunning waarmee opnieuw een café gevestigd kan worden. Van Reen weet nog niet of dat ook gaat gebeuren. Maar hij wil de mogelijkheid van caféexploitatie wel openhouden.

Volgens Wagenvoorts advocaat is het zogeheten overgangsrecht vervallen omdat in het pand al langer dan een jaar geen café wordt geëxploiteerd. Van Reen heeft echter wel op tijd de vergunning voor herbouw aangevraagd. Die werd na een rechtszaak die Wagenvoort had aangespannen geschorst door de rechter. Volgens de gemeente Brummen, die maandag om onbekend gebleven redenen niet in Den Haag verscheen, is de ontstane vertraging niet de schuld van Van Reen. Uitspraak van de Raad van State volgt naar verwachting over zes weken.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement