Volledig scherm
Clay Havenaar © Patrick van Gemert

Clay Havenaar zal nooit meer hossen op krukken

ZUTPHEN - Hij stond te springen op de tafels in de kantine. Clay Havenaar (21) had eind mei vorig jaar alle reden voor een feestje. Zijn AZC had zojuist, via een beslissende strafschoppenserie in de finale van de nacompetitie, promotie naar de tweede klasse afgedwongen.

Toch erkent de Zutphense aanvaller nu dat zijn vreugdeuitspatting destijds niet zo handig is geweest. Havenaar was namelijk net geopereerd aan een scheenbeenbreuk. Die liep hij eerder die maand op in duel met een speler van Gendringen, in de eerste ronde van de nacompetitie. „Ik liep op krukken en had mijn been in het gips. Maar ik kon het niet laten het feestje mee te vieren”, schetst Havenaar met een grijns op zijn gelaat.

Hoofdmacht
Reden tot lachen heeft de linksbuiten inmiddels weer volop. Op 13 november maakte hij eindelijk zijn rentree voor de hoofdmacht. En die sierde hij ook nog op met een treffer. Eentje die de zege bij WAVV veilig stelde voor AZC: 1-3. „Een heerlijk gevoel. Temeer omdat mijn broer Remy (23) de assist gaf. Hij omspeelde de keeper en legde de bal voor een leeg doel af op mij. Dat mooie gebaar alleen al bezorgde me een fijn gevoel.”

Bedachtzaam
Hij is bedachtzamer geworden. „Ik hoop nooit meer een been te breken. Maar ik zal in elk geval niet weer zo gaan hossen op krukken.”