Volledig scherm
Xandro Schenk in actie voor Go Ahead Eagles tegen Fortuna Sittard. © Pro Shots

Contract met Schenk wordt verlengd

Go Ahead Eagles heeft het contract met Xandro Schenk (23) opengebroken en met een jaar verlengd. De linksbenige centrumverdediger ligt nu tot de zomer van 2018 aan de ketting in Deventer.


Schenk speelde in de eredivisie als linksback voor Go Ahead, maar dat was geen groot succes. Als centrumverdediger manifesteerde hij zich in het afgelopen seizoen geweldig in de Jupiler League. Hij behoorde tot de meeste constante factoren van de ploeg, die uiteindelijk promotie naar de eredivisie afdwong.

„De club wilde graag verlengen en dat wilde ik ook”, verklaart Schenk zijn keuze om langer in Deventer te blijven. „Er sprak veel waardering uit het contractvoorstel van Go Ahead Eagles. En spelen in de eredivisie is natuurlijk een mooi vooruitzicht. Bovendien ben ik hier als voetballer nog niet uitgeleerd.”

Schenk heeft er veel vertrouwen in dat hij zich komend seizoen met Go Ahead Eagles staande zal houden op het hoogste niveau in Nederland. „Daar ga ik wel van uit. Het zal zeker niet gemakkelijk worden en met de nodige ups en downs gepaard gaan, maar al met al denk ik dat we ons gewoon zullen handhaven.”