Volledig scherm

Coop en klanten in Zwolle in actie voor Liedjesfabriek

ZWOLLE - Supermarktketen Coop komt in actie voor de Liedjesfabriek. Klanten kunnen vanaf heden acht weken lang hun statiegeld doneren aan deze organisatie. Coop verdubbelt het uiteindelijke eindbedrag.

De Liedjesfabriek bezoekt kinderen in ziekenhuizen met een mobiele muziekstudio, de zogenaamde liedjesmachine. De zieke kinderen schrijven hier met hulp van professionele muzikanten een tekst en zingen of rappen deze in. De Liedjesfabriek zorgt vervolgens voor een professionele opname en een videoclip. De muzikanten zijn actief in zes kinderziekenhuizen en in Villa Pardoes.

"Kinderen krijgen bij ons de mogelijkheid zich te uiten in tekst, geluid en beeld", zegt mede-oprichter van de Liedjesfabriek Patrick Spierts. "Hierdoor vergeten ze even alles om zich heen en komt nieuwe energie vrij. Bovendien houden ze er een eigen liedje aan over op apetrots op te zijn. Hiervoor hebben we apparatuur, instrumenten en muzikanten nodig. Mede dankzij de statiegeldactie van Coop kunnen we meer kinderen blij maken met muziek."

Sinds 2008 organiseert Coop ieder jaar verschillende statiegeldacties voor wisselende goede doelen. Klanten kunnen bij het inleveren van hun lege flessen hun statiegeld doneren aan een goed doel. Met de acties is door de jaren heen al meer dan 1,5 miljoen euro opgehaald. Meer informatie op www.coop.nl of www.liedjesfabriek.nl.