Volledig scherm
Sercodak Dalfsen/VOC © Herman Nijman

Dalfsen loopt Supercup mis

HOUTEN - De Supercup van de handbalsters is gewonnen door VOC. Landskampioen Sercodak/Dalfsen bleek zondag in Houten nauwelijks in staat om de dekking van de Amsterdamse formatie te slopen (17-22).

Een week na de afsluiting van de Olympische Spelen was de wedstrijd om de Supercup een vreemde vertoning. Beide teams misten nog wedstrijdritme en vastigheid. Bij VOC had Michelle Goos maar een paar keer getraind. Dalfsen-coach Peter Portengen zag zijn team donderdag pas voor de eerste keer in dit seizoen.

Bij beide ploegen stak de verdediging een stuk beter in elkaar dan de aanval. Dalfsen liep in het eerste kwartier al tegen een achterstand aan (3-6), maar geloofde tot in het laatste kwartier nog in een ommekeer.

Die kwam er echter niet omdat de landskampioen in die laatste vijftien minuten maar drie doelpunten produceerde. Zelfs overtalsituaties (zes tegen vier) werden niet benut.

“We kregen nog de mogelijkheid om de winst naar ons toe te trekken. Maar dan moet je niet zoveel kansen missen. We missen strafworpen en open kansen”, besefte Portengen, die over de verdediging van zijn team goed was te spreken. “Aanvallend hebben we duidelijk nog problemen, maar daar zijn ook nog nauwelijks afspraken over gemaakt. Simpelweg omdat we daar nog geen tijd voor hebben gehad.

Supercup (v).

Sercodak/Dalfsen – VOC 17-22 (10-13). Scores: Larissa Nusser 6, Fabienne Logtenberg 2, Jill Kooij 2, Ana Pavkovic 2, Fenne Rijks 2, Tess van Buren, Silvana Koppe, Roos van Leeuwen.