Volledig scherm
De handbaldames van Sercodak Dalfsen beginnen aan - wat uiteindelijk bleek - een onmogelijke opgave. © Herman Nijman

Dalfsen verdwijnt uit EHF Cup

NANTES – De handbalsters van Sercodak/Dalfsen zijn zondagavond volgens verwachting uitgeschakeld in de derde ronde van de EHF Cup. Na de grote nederlaag in eigen huis verliep het tweede duel tegen Nantes Loire Atlantique Handball beter. Maar uitzicht op een wondertje was er nooit, Dalfsen verloor met 31-28.

Na het verlies in eigen huis met tien treffers verschil speelde Dalfsen in West-Frankrijk vooral voor de eer en een goed gevoel. Het klasseverschil met de nummer twee van de Franse competitie was duidelijk.

Gaspedaal
Dalfsen speelde in de volle hal aanvallend sterk en bleef driekwart van de wedstrijd uitstekend in het spoor van Nantes. Daarna verdween de spanning uit de wedstrijd, ook al trapte Nantes niet te hard op het gaspedaal. Zo bleef Esther Schop tegen haar oude club de hele tweede helft aan de kant.

Bij de zesvoudig landskampioen was Larissa Nusser de topscorer met acht doelpunten.

EHF Cup (v), derde ronde: Nantes Loire Atlantique Handball (Fra) – Sercodak/Dalfsen 31-28 (16-15).
Scores: Larissa Nusser 8, Fabienne Logtenberg 4, Angela Steenbakkers 3, Tess van Buren 3, Silvana Koppe 3, Roos van Leeuwen 3, Nienke de Wild 2, Fenne Rijks 2. Eerste duel: 31-21, Dalfsen uitgeschakeld.

Tweets over #nandal from:sportstentorzwo since:2016-11-16

Volledig scherm
Archieffoto: Sercodak in actie. © Pro Shots / Peter Verheijen