Volledig scherm
archieffoto © Thinkstock

Dalfsen wacht op tegenstander

DALFSEN - De handbalsters van landskampioen Sercodak/Dalfsen leren woensdag (13.00 uur) de tegenstanders kennen in de voorronde van de Champions League. De loting wordt in Wenen gehouden op het hoofdkantoor van de Europese bond EHF.

De EHF maakte vrijdag de formule voor het aanstaande seizoen bekend. Dertien teams uit de sterkste handballanden van Europa zijn zeker van een plek in het hoofdtoernooi. Twaalf ploegen, waaronder Dalfsen, spelen in het weekeinde van 9 en 10 september om de resterende drie plaatsen in de Champions League.


De twee tegenstanders van Dalfsen komen uit het volgende rijtje: Hypo (Oostenrijk), Podravka Vegeta (Kroatië), Selgros Lublin (Polen), Indeco Conversano (Italië), Bera Bera (Spanje), Gomel (Wit-Rusland), Yenimahalle (Turkije), Glassverket Drammen (Noorwegen), Leipzig (Duitsland), Krim Mercator (Slovenië), Iuventa Michalovce (Slowakije).
Dalfsen speelt de duels in de voorronde vrijwel zeker in het buitenland, omdat de Trefkoele niet voldoet aan de zware eisen van de EHF.