Volledig scherm
Archieffoto © Thinkstock

Dalfsen weer naar Drammen

DALFSEN - Landskampioen Sercodak/Dalfsen speelt haar wedstrijden in de voorronde van de Champions League begin september in Drammen. De nummer twee van de Noorse competitie maakt gebruik van het recht om de voorronde in eigen huis te organiseren.

De handbalsters van coach Peter Portengen spelen op zaterdag 10 september de halve finale tegen Podravka Vegeta, de Kroatische kampioen. Een dag later volgt een wedstrijd tegen Glassverket Drammen of het Turkse Yenimahalle, uit Ankara.

Alleen de winnaar van de vierkamp bereikt het hoofdtoernooi van de Champions League, de drie verliezers spelen verder in het toernooi om de EHF Cup. De nummer vier weet nu al dat daarin in de tweede ronde het Servische Izvor Bukovicka Banja of het Cypriotische Latsia Nicosia de tegenstander zal zijn.

Opvallend genoeg speelt Dalfsen voor het tweede jaar op rij de CL-voorronde in Drammen, twintig kilometer ten westen van Oslo. Het Hongaarse Györ, met Nycke Groot en Yvette Broch, verdiende een jaar geleden het startbewijs voor het hoofdtoernooi in de Drammenshallen