Volledig scherm
Nienke Oerlemans (AMHC) ontdoet zich handig van haar tegenstander. © Jos Mulder

Dames AMHC klasse beter dan Civicum

APELDOORN - De dames van AMHC hadden zondagmiddag geen kind aan Civicum. De nummer twee in de 2e klasse A, kwam op alle fronten tekort om het de ploeg van Bas Jonker ook maar één moment lastig te kunnen maken.

Al vroeg in de wedstrijd was het raak. Lotje Jeletich sloeg de 2e kans in de nog prille wedstrijd voor AMHC koelbloedig binnen. Tien minuten later konden de AMHC-fans voor de tweede keer juichen toen Jeletich , nadat Nienke Oerlemans handig langs twee tegenstanders de cirkel in manoeuvreerde voor de tweede maal het doel wist te vinden.(2-0). AMHC ging onverminderd door met aanvallen en kreeg daarvoor vijf minuten later de beloning. Anne Stegeman zorgde voor de 3 - 0.

Na de rust stand kwam Civicum net iets agressiever uit de kleedkamer, wat resulteerde in drie strafcorners op rij voor de gasten. AMHC keepster Estelle Bienfait voorkwam echter een snelle tegentreffer. Toen vervolgens Anne Stegeman uit de counter, na een een-tweetje met Teet Steenmeijer, haar tweede treffer kon noteren, was de angel definitief uit het spel van tegenstander Civicum. AMHC sluit met de 4 – 0 overwinning het succesjaar 2016 af, zoals het er ook aan begon: met winst en fier bovenaan de ranglijst.

Uitslag Hockey dames 2e klasse A:

AMHC – Civicum: 4-0 (3-0) .
Scores AMHC: 6. Lotje Jeletich (1-0), 18. Lotje Jeletich (2-0), 22. Anne Stegeman (3-0), 44. Anne Stegeman (4-0)

Tweets over amhc from:stentorsport_AP since:2016-11-26


Bekijkt u het artikel in de Stentor-app? Klik dan hier om het Twitter-verslag te bekijken.