Volledig scherm
archieffoto © ThinkStock

De IJsselmeeuwen moeizaam langs hekkensluiter

ZUTPHEN/AALTEN - De IJsselmeeuwen hebben in de eigen IJsselslag maar moeilijk hun slag kunnen slaan tegen hekkensluiter Natare: 17-10. Natare verzamelde nog geen punt in de derde klasse, waardoor coach Sierd van Duren zaterdagavond niet anders kon concluderen dan dat de uitslag 'vele malen hoger had moeten zijn.' De ploeg maakte zich het volgens de coach onnodig moeilijk, met name in het derde kwart.

De voorsprong van 6-4, wat de ruststand was, werd in dat bewuste derde kwart in plaats van groter alleen maar kleiner, waar tegen het eind van het derde kwart het verschil nog maar één punt was (9-8). Keeper Joost Nijenhuis werd van die come-back van Natare het slachtoffer. Hij moest zijn plaats onder de lat afstaan aan reserve Max Post. "Ik vind het lastig dat ik erop wordt aangekeken. Ik laat vier ballen door, waarvan ik er zeker één had moeten hebben. Of het terecht was vind ik moeilijk te zeggen," reageerde hij op zijn bewuste wissel.

Met een 'nieuwe' doelman ging de ploeg niet ineens veel beter spelen. "Het tempo waarin de bal werd rondgespeeld lag te laag. Ook is het een kwestie van concentratieverlies. Daar heeft deze ploeg vaker last van," legde Van Duren de vinger op de zere plek.

Hoewel het in het laatste deel de wedstrijd nog steeds lastig liep, werd uiteindelijk toch de overwinning binnengesleept, zodat Van Duren toch over de uitslag nog enigszins tevreden kon zijn. "Tegen de nummer één en twee moet het niveau een heel stuk omhoog, al heb ik het idee dat we gelijkwaardig zijn."

Zijn ploeg zakte ondanks de overwinning van de derde naar de vierde positie, en heeft nu een achterstand van vijf punten op de koploper. Nijenhuis heeft een duidelijk doel voor ogen. "We kunnen met deze ploeg naar de tweede klasse. Het doel is om dit jaar te promoveren." Er is om dat doel te bereiken dus nog een hoop werk aan de winkel.

De IJsselmeeuwen - Natare 17-10 (3-2, 3-2, 5-4, 6-2). Doelpuntenmakers De IJsselmeeuwen: Ronnie Klaasen 4, Gijs de Rooij 3, Erwin Croes 3, Berry te Kamp 2, Kjille Kemperman 2, Swen van Duren 2, Timo Groot Zevert (Natare, eigen doelpunt).