Volledig scherm

De Meeuwen geeft voorsprong prijs

In de overgangsklasse B stond De Meeuwen stond tegen Tweemaal Zes lange tijd aan de goede kant van de score, maar de Puttenaren verloren in Maartensdijk toch met 24-23. Vanaf 8-6 ging het lopen bij de Puttenaren, die bij rust met 11-14 voor stonden. De tweede helft hield De Meeuwen heel lang profijt van die voorsprong en pas bij 19-20 kon de thuisploeg weer de aansluiting maken. Die ging wel erop en erover: 24-21. Bart Nieuwenweg en Nicolien van Nieuwenhuizen zorgden nog voor 24-23, maar daarbij bleef het, want een schot van Lieveke Meiling draaide uit de korf.

Hoofdklasser Unitas verloor met duidelijke cijfers van het sterke Dalto: 35-27. Tot 10-8 konden de Harderwijkers in het spoor blijven, maar de ex-Leagueclub uit Driebergen sloeg nog voor de pauze een flink gat:16-11. Na rust was Dalto tien minuten duidelijk beter en besliste hierin de wedstrijd: 23-13. Unitas, kon de schade redelijk beperken tot 35-27.

Sparta Nijkerk verloor in De Lier een punt tegen Valto: 19-19. Bij rust stond de ploeg van Hugo van Woudenberg 10-9 achter, maar na rust liepen de Nijkerkers vier punten uit tot 13-17. De eindfase werd niet goed uitgespeeld en dat kostte een punt.

Dindoa speelde een halfuur onder de maat tegen Spirit, maar kwam uiteindelijk nog dichtbij: 16-17. De Ermeloërs gooiden de laatste 20 minuten de schroom van zich af en waren toen zeker niet minder dan de hoog ingeschatte ploeg uit Voorthuizen.

Hellas’63 speelde tegen het onbekende Tiel en trof een fysieke tegenstander. De Nunspeters hadden moeite om afstand te nemen en sloegen pas bij 13-13 het beslissende gat.