Volledig scherm
Archieffoto Fons Sluiter

De Mezen als koploper winterstop in

HARDERWIJK - De hockeyers van De Mezen rekenden overtuigend af met nummer vier Soest en behielden de koppositie van de derde klasse E bij het ingaan van de winterstop.

De Harderwijkers stonden binnen tien minuten 0-2 voor door twee strafcorners van Jasper Foppen. Na de 1-2 van Soest zorgde Foppen met zijn derde en vierde strafcorner voor 1-4. Jeugdspeler Karst van Eden maakte 1-5, waarna Soest nog wat terugdeed.

De voorsprong blijft drie punten op Zeewolde, dat met 6-4 won van nummer zes Culemborg. Sem van der Meer repareerde met twee strafcorners een vroege achterstand. Na de gelijkmaker van Culemborg zorgde Jurre Dollekamp met twee
treffers voor 4-2. Bij rust was het 5-3 door Roderik van der Weide.

De tweede helft gebeurde er lange tijd niets. Bij 5-4 stopte Tomislav Hooij een strafbal; Pim Vercauteren bepaalde de eindstand op 6-4.

Winterstop
Dat de hockeysters van Zeewolde naar de winterstop snakken was al enkele weken duidelijk en werd nog maar eens geïllustreerd door een 1-4 nederlaag tegen Montfoort, dat de derde plaats overnam van Zeewolde. Sabina Erftemeijer maakte nog wel gelijk, maar na rust kon Zeewolde geen vuist meer maken.