Volledig scherm
archieffoto © Thinkstock

De Mezen en Zeewolde winnen ruim

HARDERWIJK/ZEEWOLDE - De hockeyers van De Mezen behielden de koppositie in de derde klasse E door een 7-2 overwinning op nummer acht Flevoland.

De Harderwijkers begonnen scherp en kwamen binnen een kwartier op 2-0. De bal stuiterde over een stick heen en Flevoland deed wat terug, maar met drie treffers in de laatste tien minuten liep De Mezen nog voor rust weg naar 5-1.

De tweede helft maakte Bram Reitsma zijn hattrick compleet met twee treffers.

De mannen van Zeewolde hadden in de polderderby geen enkele moeite met laagvlieger Lelystad. De score werd 7-0, maar had volgens aanvoerder Jurre Dollekamp nog veel hoger op moeten lopen. Zeewolde kreeg wel 25 kansen, terwijl Lelystad amper vier keer in de cirkel verscheen.

Zeewolde liep twee punten uit op Soest en Loenen, die beiden gelijkspeelden.

De hockeysters van Zeewolde boekten een duidelijke 5-2 zege op Zwaluwen uit Utrecht, dat vooraf op gelijke hoogte stond.
Saskia Captein opende de score na een halfuur en Meinke Bout zorgde voor de 2-0 ruststand.

Na de onrustige eerste helft kreeg Zeewolde na de pauze meer controle in het spel. Het werd 4-1 door Charlotte Duinker en de tweede van Bout. Zwaluwen scoorde twee keer tegen, waarna Saskia Captein vanuit een onmogelijke hoek voor een mooi einde zorgde: 5-2.

Hockey:

Mannen:
Derde klasse E:
De Mezen - Flevoland 7-2 (5-1). Doelpunten De Mezen: Bram Reitsma 3, Dirk Schaftenaar 2, Jasper Foppen 2.
Zeewolde - Lelystad 7-0 (2-0). Doelpunten Zeewolde: Jurre Dollekamp 2, Jorrit van der Weide 2, Tommes Dollekamp 1, Roderick Duinker 1, Pim Vercauteren 1.

Vrouwen:
Derde klasse D:
Zeewolde - Zwaluwen 5-2 (2-0). Doelpunten Zeewolde: Saskia Captein 2, Meinke Bout 2, Charlotte Duinker 1.