Volledig scherm

De Mezen moeizaam langs hekkensluiter, Zeewolde gelijk

LELYSTAD - De Mezen had na een valse start veel moeite om afstand te nemen van nummer laatst Lelystad. Al na 30 seconden keken de hockeyers uit Harderwijk tegen een achterstand aan. Bram Reitsma maakte nog voor rust gelijk uit een rebound na een strafcorner. In de tweede helft ging het iets beter met de koploper en maakte Jasper Foppen uit een strafcorner 1-2.

Zeewolde liep averij op tegen Nieuwegein en verspeelde een minuut voor tijd een 2-3 voorsprong. Jurre Dollekamp maakte drie minuten voor tijd 2-3 voor de Zeewoldenaren, maar een minuut voor tijd ging het mis. Na een strafcorner kreeg Tommes Dollekamp de bal ongelukkig tegen zijn lichaam en volgde een strafbal. Keeper Tomislav Hooij, die eerder in het duel een strafbal stopte, kon nu niet voorkomen dat Zeewolde de winst verspeelde: 3-3.

De hockeysters van Zeewolde gingen met 3-0 ten onder tegen Nieuwegein. De veldverhoudingen waren anders dan de uitslag doet vermoeden. Zeewolde kreeg wel degelijk kansen, maar het schortte aan de afronding. De Zeewoldensen, die de laatste weken moeilijk scoren, misten ook drie strafcorners.

Hockeymannen:
3E: Lelystad - De Mezen 1-2 (1-1). Doelpunten De Mezen: Bram Reitsma 1, Jasper Foppen 1.
3E: Nieuwegein - Zeewolde 3-3 (1-1). Doelpunten Zeewolde: Pim Vercauteren 1, Roderik van der Weide 1, Jurre Dollekamp 1.

Hockeyvrouwen:
4D: Nieuwegein - Zeewolde 3-0 (1-0).