Volledig scherm

Dertig maanden cel voor 'seksagenten'

WIJHE - Zoals geëist, zijn de 44-jarige B.D. uit Raalte en de 42-jarige S.L. uit Haarle maandag door de rechtbank in Zwolle veroordeeld tot gevangenisstraffen van dertig maanden. Ze hebben als agenten een vrouw seksueel misbruikt tijdens carnaval in 2012.

Volgens de rechtbank gaven de inmiddels ontslagen agenten de vrouw, die behoorlijk gedronken had, een lift in hun dienstauto. In plaats van haar direct naar haar verblijfadres te brengen, hadden ze in Wijhe seks met haar. Naderhand vervalsten ze een mutatierapport om zichzelf een alibi te verschaffen. De voormalig agenten hadden tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak ontkend. Dit toont volgens de rechtbank aan dat ze het kwalijke en de ernst van hun handelingen niet inzien.

De rechtbank meent dat het verhaal van de aangeefster voldoende wordt onderbouwd. Zo komen de tijdstippen en plaatsen zoals zij die bij de politie heeft genoemd, overeen met gegevens van die avond van haar mobiele telefoon en van een systeem dat de route van de dienstwagen aangeeft. Bovendien is uit onderzoek naar voren gekomen dat de mobiel van de vrouw op plekken is geweest rondom de tijdstippen waarop de dienstwagen ook op die plekken moet zijn geweest. De rechtbank meent om onder meer deze redenen dat de verklaring van de vrouw betrouwbaar is.

De mannen moeten haar 1203 euro aan schadevergoeding betalen.