Volledig scherm

Deventer Scoort wint tweede prijs

DEVENTER - Deventer Scoort, een initiatief van Sallcon, heeft de tweede prijs gewonnen in de Ambitie 2020 Challenge van MVO Nederland. Dat werd afgelopen week bekend gemaakt.


Deventer Scoort pakt werkloosheid aan door een netwerk van bedrijven in te zetten om werk te zoeken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. In de regio Deventer kwamen op deze manier al 300 mensen aan een baan. Een belangrijk onderdeel van Deventer Scoort is de bedrijvencompetitie. Deelnemende bedrijven en hun teams bestaand uit werkzoekenden, krijgen punten voor acties die kunnen leiden tot het vinden van een baan zoals het verspreiden van CV’s van de werkzoekenden, promotie op bedrijfssite, het organiseren van snuffeldagen, rondleidingen, stageplekken, werkervaringsplaatsen, training en dergelijke. Het vinden van een baan levert uiteraard de meeste punten op. De bedrijvencompetitie wordt momenteel aangevoerd door Team JPR advocaten gevolgd door Team Deventer Sportbedrijf en Team Go Ahead Eagles.

De Scoort formule wordt behalve in Deventer ook succesvol ingezet in regio Zutphen en Apeldoorn. Sallcon wil de formule landelijk gaan uitrollen en wordt daarbij ondersteund door MVO Nederland.