Volledig scherm
De Phoenix: pronkstuk in de collectie van Henk Veeningen. Eigen foto

Draaiorgelmuseum 'Folkloreklanken' verruimt openingstijden voor publiek

DE WIJK; - Draaiorgelmuseum Folkloreklanken in De Wijk gaat de openingstijden flink uitbreiden. De afgelopen jaren was de privécollectie van orgelbouwer Henk Veeningen alleen op afspraak voor groepen te bezichtigen.

Maar vanaf januari zal het museum in de wintermaanden (oktober tot en met maart) voor iedereen elke tweede en vierde zondagmiddag van de maand vast geopend zijn. Op tweede kerstdag is publiek ook al welkom voor een 'voorproefje'. Hiermee heeft Noord-Nederland voor het eerst sinds een aantal jaren weer een voor iedereen toegankelijk draaiorgelmuseum. In maart 2008 ging het draaiorgelmuseum in Assen dicht en sindsdien is er in het noorden van ons land geen vergelijkbaar museum meer. Henk en Thea Veeningen willen met de ruimere openstelling van hun museum een alternatief bieden en meer mensen de kans geven de unieke collectie te komen bekijken en beluisteren. "We krijgen regelmatig verzoeken van mensen die bijvoorbeeld graag met hun gezin willen komen. Die moesten we tot nu toe helaas vaak teleurstellen, omdat we alleen voor groepen te bezoeken waren. Door twee keer in de maand op zondag open te zijn, komen we aan de groeiende vraag tegemoet", vertelt Henk Veeningen.Omdat het zonder subsidie in stand houden van de collectie - een tiental verschillende dans-, kermis- en straatdraaiorgels - een kostbare zaak is, geldt een toegangsprijs van 3,50 euro voor volwassenen en 2 euro voor kinderen vanaf 5 jaar. Jongere kinderen mogen gratis naar binnen. Op tweede kerstdag zullen de draaiorgels van 14 tot 17 uur doorlopend spelen. Om de heropening en de ruimere openingstijden te vieren, geldt deze dag een gereduceerde entreeprijs. Meer informatie over het museum op de website: www.draaiorgelmuseumdewijk.nl .

-

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement