Volledig scherm

Duits-Nederlandse banenmarkt in gemeentehuis Hardenberg

HARDENBERG - In het gemeentehuis van Hardenberg is donderdag 9 juni de Duits-Nederlandse Jobmarkt.

Want waar in Nederland de werkloosheid nog hoog is, is in Duitsland juist relatief makkelijk werk te vinden. Dat biedt volgens de gemeente Hardenberg kansen voor inwoners van deze grensgemeente. Werkzoekenden zijn welkom vanaf 13.00 uur voor een banenmarkt en workshops. De toegang is gratis.

De Jobmarkt in Hardenberg is een Duits-Nederlands evenement, met zowel Duitse als Nederlandse werkgevers die personeel zoeken uit de sectoren ICT, techniek, zorg, sociaal-pedagogisch (kinderopvang), toerisme & vrije tijd en horeca. Tijdens de Jobmarkt presenteren Duitse en Nederlandse werkgevers actuele vacatures. Werkzoekenden die een interessante werkgever hebben gezien, kunnen tijdens een speeddate direct kennismaken met werkgevers.

Voor veel mensen is werken in Duitsland vanwege de andere taal en cultuur niet vanzelfsprekend. Daarom kunnen werkzoekenden tijdens de Jobmarkt een aantal workshops volgen over werken en solliciteren in Duitsland en over de wet- en regelgeving rond werken in Duitsland.

De Jobmarkt richt zich niet alleen op werkzoekenden, maar heeft ook een interessant avondprogramma voor ondernemers. Naast een inhoudelijk programma rond sociale verzekeringen en internationaal ondernemen is er volop ruimte om te netwerken.

“Ik vind het mooi dat we zelf rond de Jobmarkt de grenzen ook hebben losgelaten”, vertelt wethouder René de Vent. “Duitsland is dichterbij dan de Randstad en er zijn daar zo veel kansen."

De Duits-Nederlandse Jobmarkt wordt mogelijk gemaakt door UWV, Unlock, Ondernemershuis voor het Vechtdal, ATC Dienstenbedrijf, Agentur für die Arbeit, Stenden Hogeschool, Alfa-college, Drenthe College, Rijnland Academie, Interreg, Gemeente Coevorden en gemeente Hardenberg. De organisatie van de Jobmarkt is in handen van studenten van de opleiding Leisuremanagement van Stenden Hogeschool en van het Alfa-college.

Meer informatie via de site.

www.rijnlandinstituut.com