Volledig scherm

Eerste inwoners Pleijendal Dalfsen profiteren van energiebesparingsacties

DALFSEN - De wijk Pleijendal in Dalfsen is weer wat energiezuiniger.

Diverse huishoudens in de wijk hebben inmiddels deelgenomen aan de Buurtkrachtacties voor spouwmuur- en vloerisolatie. Inmiddels zijn ook de werkzaamheden bij deelnemers aan de zonnepanelenactie van start gegaan.

In 2015 hebben Janneke Dijkhof, Thijs Mosterman, Yvonne te Woerd, Jeroen Holterman, Henk Luning, Jan Nijman en Ali Kamphuis van Groen Gebogen de koppen bij elkaar gestoken om energiebesparing in Pleijendal naar een hoger plan te tillen. In Buurtkracht werd hiervoor een samenwerkingspartner gevonden. Buurtkracht is een kosteloos en niet-commercieel initiatief van Enexis. Toen er in de buurt belangstelling was voor isolatie en zonnepanelen, is de groep op zoek gegaan naar betrouwbare leveranciers.

Deelnemen aan de actie is nog steeds mogelijk. Op de website van Buurtkracht heeft Pleijendal een eigen pagina. Deze is te bereiken via www.buurtkracht.nl/pleijendal. Hier kunnen bewoners op de hoogte blijven van acties en activiteiten in de buurt op het gebied van energiebesparing. Ook kunnen buurtbewoners zich hier nog altijd aanmelden voor de acties voor spouwmuur- en vloerisolatie en zonnepanelen.