Volledig scherm
Archieffoto: Coniche/Topvolleybal tegen Papendal. © Herman Nijman

Eerste zege Topvolleybal/Zwolle

ZWOLLE – De ban is gebroken, het hek is van de dam. De mannen van Coniche/Topvolleybal Zwolle hebben de eerste zege in de eredivisie te pakken. Het Talentteam Papendal is woensdag aan de kant gezet (3-1).

Licht euforisch wordt de overwinning begroet. Omdat het een bekroning is op de vooruitgang van de laatste weken. “We spelen iedere wedstrijd een stukje beter”, zegt Jelle Hilarius, de hoofdaanvaller die vanwege een buikspierblessure als coach aan de kant staat.

Bij Topvolleybal Zwolle is er nog geen oog voor de tegenstander, de ploeg is druk genoeg met zichzelf. “Niemand wist wat we konden verwachten”, stelt Hilarius. Toch zijn de Zwollenaren in drie van de vier sets duidelijk het betere team. Hilarius ziet een rustige formatie, die wacht op de fouten van de tegenstander. En die missers van de grillige talenten zijn in veelvoud te noteren. “Je hoeft niet alle punten zelf te maken”, lacht de tijdelijke coach.

De Australiërs Jordan Matters en Fraser Smith zijn een duidelijke meerwaarde, Jonas Mulder uit het tweede team is een uitstekende vervanger voor coach/speler Thijs van Noorden, die in de tweede set wordt vervangen. Mulder is een eredivisiespeler, die bij de Zwolse reserves onder zijn niveau speelt.

De eerste punten zijn ook zeer welkom, omdat de Nevobo heeft besloten dat er dit seizoen liefst drie degradanten zijn in de eredivisie. “Daar zijn we een beetje door overvallen”, zegt Hilarius over die melding. “Nu is ons doel wel duidelijk; we moeten drie teams onder ons houden.”

Coniche/Topvolleybal Zwolle – Talentteam 3-1: (25-21 17-25 25-15 25-17).

Volledig scherm
© Herman Nijman