Volledig scherm
De huldiging van de twee sporters. Foto: KNWU

Europese titel voor Ligtlee en Lamberink

MONTICHIARI - Elis Ligtlee (Eerbeek) en Kyra Lamberink (Bergentheim) hebben een Europese titel veroverd op het EK op de baan voor beloften en junioren in het Italiaanse Montichiari. Het oosterse duo realiseerde in de kwalificatie van de temasprint voor vrouwen -23 al de snelste tijd met 33,380 en waren ook in de finale te snel voor de Russische tegenstandsters.

Ligtlee - die vandaag officieel werd voorgedragen voor de Olympische Spelen in Rio voor de onderdelen teamsprint, sprint en kerin - was blij met de kans om wedstrijdritme op te doen. "Het is prettig om voor Rio nog een keer een wedstrijd te rijden, ook al is het niet een piekmoment zoals de Olympische Spelen dat zijn. Het is mijn laatste kans om een EK bij de beloften-vrouwen te rijden. Ik was met mijn tijden heel tevreden. Kyra Lamberink zette een snelle tijd neer in de openingsronde en ik kon die lijn goed doortrekken. Ik rijd ook nog op de 500 meter, de keirin en de sprint hier in Montichiari en hoop een aantal sterke wedstrijden neer te zetten. Dan is dit EK als laatste test voor Rio in alle opzichten geslaagd."

Lamberink was ook erg blij met haar titel en gouden medaille. "Ik heb goede tijden gereden en mooie persoonlijke records. Ook Elis realiseerde goede rondes. Hopelijk volgt er nog meer succes deze week." Het EK duurt tot en met zondag.