Volledig scherm

Familiedag voor mantelzorgers gemeente Hardenberg

HARDENBERG - Bij Landhoeve Zwieseborg in Hardenberg is zaterdag 17 september een familiedag voor gezinnen in de gemeente Hardenberg met een kind met een ziekte, beperking of ontwikkelingsstoornis. Het doel van deze dag is ontmoeting met andere gezinnen in een vergelijkbare situatie.

Kinderen vanaf 6 jaar kunnen meedoen aan een survivalprogramma. Voor andere kinderen zijn vrijwilligers aanwezig die met hen de kinderboerderij en de speeltuin verkennen. De kinderen gaan ’s middags op speurtocht per boot. Voor ouders staat er ’s ochtends een boottocht op het programma en ’s middags een zowel ontspannende als inspannende activiteit. Verder is er op de Zwieseborg zeker voor de kinderen van alles te zien en te beleven. Er zijn bijvoorbeeld skelters, er is een springkussen en kinderen kunnen zich laten schminken.

Deze dag wordt de gezinnen aangeboden door de gemeente Hardenberg en de organisatie is in handen van Carinova Mantelzorgondersteuning. Wie vragen heeft kan contact opnemen met Rinie van de Hoek van Steunpunt Mantelzorg: 0570-518185 of r.vandehoek@carinova.nl.