Volledig scherm
© Thinkstock

FC Horst speelt niet meer op kunstgras

HORST / ERMELO - FC Horst speelt vanaf nu tot nader order niet meer op kunstgras. Dat heeft het bestuur van de voetbalclub besloten.

,,De KNVB laat weten dat ze geen risico's zien, maar wij vinden dat standpunt te voorbarig en onzorgvuldig omdat het over grote gezondheidsrisico's gaat", stelt het bestuur, dat de uitkomst van nieuwe onderzoeken in de opdracht van de KNVB en de gemeente afwacht.,,Nadat we meer weten omtrent de gezondheidsrisico's voor onze spelers en in het bijzonder onze jeugd, zullen we verdere stappen ondernemen.''

FC Horst voorzitter Aalt van de Mheen: ,,Vanuit de vereniging is er positief gereageerd op ons standpunt. Natuurlijk, wij hadden deze week al te maken met bezorgde ouders. Wat compleet logisch is. En daarom hebben wij gekozen om dit duidelijke standpunt in te nemen. We zetten de gezondheid van onze leden niet op het spel. We moesten dit weekend wat improviseren om de wedstrijden rond te krijgen (het tweede veld van FC Horst is een kunstgrasveld), maar dat is een kleine moeite om te voorkomen dat onze leden onnodig risico lopen.”