Volledig scherm
© Robin Hilberink

FC Twente krijgt lening en kan aan competitie beginnen, onrust blijft

ENSCHEDE - FC Twente kan op 1 juli bij de KNVB aantonen, dat het voldoende geld in kas heeft. Er zijn twee leningsovereenkomsten met Reggeborgh, het investeringsbedrijf van Dik Wessels, van elk vier miljoen euro, gespreid over twee jaar. Bovendien staat een vijftiental ondernemers samen voor 12 miljoen garant.

Dat bevestigt Alexander van der Lof, topman van TKH Holding in Haaksbergen, die de vergadering van sponsoren maandagavond voor zat.

Kritiek
Daarmee kan de club aan de competitie beginnen. Voorbij zijn de problemen echter nog niet, want er is vanuit de ondernemers die de club voorthelpen scherpe kritiek op de raad van commissarissen, die er pas een week zit, en ook op de directie. De raad van commissarissen van FC Twente was maandagavond laat nog in vergadering met de directie over hoe er gereageerd zou moeten worden op de kritiek, die zich toespitst op algemeen directeur Onno Jacobs en de commissarissen Jan Schutrups en Ton Heerts. Of zij in functie blijven, is nog onduidelijk.

FC Twente '65
Zeker is dat Huub Rakhorst, voorzitter van de Stichting FC Twente ’65 die de commissarissen benoemt, aftreedt. Hij vertrekt per 1 juli, maar dat zat volgens woordvoerder Marcel Wendrich al langer in de pen. „Zijn vertrek heeft niets te maken met de huidige situatie en de eventuele wens van de sponsoren die garant staan om een bestuurszetel in de stichting in te nemen.”

Volledig scherm
© Lars Smook