Volledig scherm

First Lego League Zwolle groeit naar 43 wedstrijdteams

ZWOLLE - De negende editie van de First Lego League in Zwolle wordt donderdag 24 en vrijdag 25 november gehouden op het Deltion College in Zwolle.

Aan deze editie nemen 43 wedstrijdteams deel van 38 verschillende scholen uit de regio. Tijdens het evenement maken ruim 1200 leerlingen van de basisschool en het voortgezet onderwijs kennis met wetenschap en (robot)techniek aan de hand van opdrachten met Lego. Het thema van dit jaar is 'Animal Allies, mensen leren van dieren en de natuur'.

Het programma bestaat niet alleen uit de dag bij het Deltion College. De deelnemende leerlingen zijn al vanaf september bezit met het programmeren van een robot en het voorbereiden van een presentatie over het centrale thema. De teams worden beoordeeld op een viertal punten. De winnaar mag deelnemen aan de Benelux-finale die zaterdag 4 februari gehouden wordt bij het Deltion College. De First Lego League vindt 24 en 25 november vanaf 09.45 uur plaats aan de Mozartlaan 15 in Zwolle. Meer informatie is te vinden op www.deltion.nl/firstlegoleague.