Volledig scherm
Jill Kooij moet toekijkenFoto: Herman Nijman

Geen Dalfsen-speelsters naar EK

DALFSEN – Sercodak/Dalfsen is niet vertegenwoordigd in de selectie van Oranje voor het EK in Zweden. Angela Steenbakkers en Ana Pavkovic gaan wel op pad met Oranje B, voor een vierlandentoernooi in het Roemeense Cluj.

Bondscoach Helle Thomsen heeft de groep voor het EK, dat op 4 december in Kristianstad begint, vrijdag bekendgemaakt. Vijf oud-speelsters van Dalfsen reizen wel naar Zuid-Zweden: Debbie Bont (Kopenhagen), Martine Smeets en Angela Malestein (Bietigheim), Lynn Knippenborg (Buxtehude) en Kelly Dulfer (Oldenburg).

In het schaduwteam is Dalfsen wel vertegenwoordigd. Steenbakkers en Pavkovic treffen eind november in Cluj meerdere oude bekenden. Kristy Zimmerman (Göppingen), Annick Lipman (Kristiansand), Esther Schop (Nantes), Inger Smits (Oldenburg) en Myrthe Schoenaker (Kopenhagen) gaan mee naar Roemenië, waar Harry Weerman als bondscoach zal optreden.

Vanwege het EK ligt de competitie in december stil. Dalfsen speelt de laatste wedstrijd van het jaar op zondag 20 november in Nantes, in de derde ronde van de EHF-Cup.