Volledig scherm

Geerink moet genoegen nemen met negende plek

WIERDEN - Hij verkeerde in goede vorm en was één van de favorieten voor de winst, maar Sander Geerink is in de afsluitende Grand Prix van het CSI Wierden op de negende plek geëindigd. De ruiter uit Gelselaar plaatste zich met een foutloze ronde voor de barrage, maar gooide daar als enige een balk van de hindernis. De winst ging dit jaar naar Remco Been, die zodoende zijn thuiswedstrijd won, en beloond werd met 6250 euro.

Geerink won dit meerdaagse toernooi twee wedstrijden en pakte éénmaal een tweede plek. Zijn negende plek was toch nog goed voor 750 euro, waarmee hij met zo’n 3200 euro aan prijzengeld van het toernooi huiswaarts keert.

Regiohelden
De vader en broer van Geerink, Peter en Vincent, redden het niet te barrage te bereiken. Met respectievelijk 4 en 14 strafpunten bleef de finale voor hun slechts tot één ronde beperkt. Mark Bunting (Warnsveld) en Dominique Nijhof-Roelofsen (Raalte), die zich ook geplaatst hadden voor de grote finale, schopten het ook niet tot de barrage.

Bunting noteerde in zijn ronde twaalf strafpunten, en Nijhof-Roelofsen acht. Voor de Raaltese is Jumping Indoor Maastricht (JIM) het volgende internationale grote toernooi. Daar komt ze vanaf aanstaande vrijdag onder anderen wereld- en Europees kampioen Jeroen Dubbeldam tegen. Het toernooi staat met drie sterren hoog aangeschreven, dat is een ster meer dan het toernooi in Wierden.