Volledig scherm

Gemeente Hardenberg houdt bijeenkomst over asbestsanering

HARDENBERG - De gemeenteraad van Hardenberg praat dinsdagavond 21 juni samen met steunfractieleden, wethouder René de Vent, inwoners en agrariërs over de wenselijkheden en mogelijkheden van het (extra) stimuleren van asbestsanering.

Deze raadsinformatiebijeenkomst is openbaar en begint om 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis aan het Stephanuspark 1 in Hardenberg.

Vanaf 2024 mogen particulieren, bedrijven en (overheids-)instellingen geen asbestdaken meer bezitten. Deze maatregel moet gezondheidsproblemen door asbest voorkomen. Dat betekent dat er in Overijssel de komende acht jaar ongeveer 10 miljoen vierkante meter asbestdak moet worden verwijderd van agrarische gebouwen, woningen, bedrijfsgebouwen en maatschappelijk vastgoed. Eigenaren van asbestdaken zijn zelf verantwoordelijk voor de verwijdering van asbest. Voor de handhaving en het stimuleren van asbestsanering ziet het kabinet een belangrijke rol weggelegd voor gemeenten en provincies. Omdat de gemeente Hardenberg niet meer wil wachten tot 2024, wordt de bijeenkomst georganiseerd. De gemeente hoopt tijdens de bijeenkomst antwoord te krijgen op vragen zij kunnen of moeten doen om het verwijderen van asbest te stimuleren.