Volledig scherm

Gemeente Hattem spreekt waardering uit voor mantelzorgersHATTEM - De gemeente Hattem spreekt jaarlijks haar waardering uit voor mantelzorgers in de vorm van een zogeheten mantelzorgcompliment. Een mantelzorger die minimaal 8 uur per week voor een periode van minimaal drie maanden mantelzorg verleent, kan een bedrag van 100 euro als waardering ontvangen.

Het compliment kan door een zorgontvanger of een professionele zorgverlener worden aangevraagd. "Er zijn veel mensen die tijd en liefde investeren in het verlenen van mantelzorg. Veel mantelzorgers vinden het volstrekt normaal en vanzelfsprekend dat zij deze zorg verlenen. Dit neemt niet weg dat ze voor onze samenleving van groot belang zijn", zegt wethouder Martijn Hospers. "Hoewel mantelzorg vaak als vanzelfsprekend wordt ervaren, is het een goed gebruik om mantelzorgers eens per jaar extra in het zonnetje te zetten. Dat doen we onder andere door middel van het mantelzorgcompliment".

Een ontvanger van zorg of een professionele zorgverlener kan tot dinsdag 1 november een aanvraag doen voor het mantelzorgcompliment 2016. Het compliment voor 2016 heeft betrekking op de periode van 1 september 2015 tot en met 31 augustus 2016. Het resterende deel van dit jaar telt mee voor het mantelzorgcompliment in 2017. Het compliment kan via een formulier op www.hattem.nl/mantelzorg worden aangevraagd, maar is ook af te halen in het stadhuis.