Volledig scherm

Gemeente onderzoekt gebruik social media onder inwoners

DALFSEN - De gemeente Dalfsen gaat, met behulp van een student van Saxion Hogeschool, onderzoeken wat de wensen en behoeften zijn van de Dalfser inwoners op het gebied van social media.

Welke social media worden het meest gebruikt? Welke informatie willen inwoners hierop zien? Wat lezen of doen inwoners het liefst op social media in relatie tot de gemeente?

Door antwoord te krijgen op deze en andere vragen wil Dalfsen specifieker ingaan op de digitale wensen van inwoners. Daarnaast kan ze inwoners gerichter informeren over en betrekken bij het werk van de gemeente. De enquête is in te vullen tot en met zondag 15 mei en te vinden via de website van de gemeente. Het invullen duurt hooguit vijf minuten.

Op dit moment maakt de gemeente Dalfsen gebruik van de vier grootste social media kanalen: Facebook, Twitter, LinkedIn en YouTube. Hierop plaatst zij onder andere foto’s, (nieuws)berichten, vacatures en filmpjes, om inwoners te informeren over beleid, werkzaamheden en activiteiten binnen de gemeente. Ook zet de gemeente social media in om inwoners te laten participeren bij de totstandkoming van gemeentelijke beleid.

Social media is continu in ontwikkeling, nieuwe kanalen volgen elkaar op, daarom staat de gemeente open voor ideeën die worden genoemd in de enquête. Zien inwoners liever foto’s van achter de schermen? Wil men via social media op de hoogte gehouden worden van de start van (groen)werkzaamheden in de buurt? Hebben inwoners behoefte aan iets totaal anders? Vul de enquête in en geef het door. De mening van inwoners is niet alleen belangrijk, maar leidend voor de inzet van social media door de gemeente Dalfsen. Zodra de resultaten bekend zijn worden deze uiteraard gedeeld op www.dalfsen.nl, in de Kernpunten en – hoe kan het ook anders – via social media.