Volledig scherm
- © Pro Shots

Go Ahead Eagles knokt zich naar eerste punt

Go Ahead Eagles heeft het eerste punt veroverd in het eredivisieseizoen 2016/2017. De Deventer ploeg speelde zondag in de eigen Adelaarshorst met 2-2 gelijk tegen NEC.


NEC was de hele eerste helft de bovenliggende partij, maar kreeg pas de eerste kans toen Kenny Teijsse zich verslikte in een duel met Kevin Mayi. De centrumspits van NEC stuitte in de negende minuut op de keeper van Go Ahead, Theo Zwarthoed.
De ploeg uit Deventer speelde in eigen huis ongewild op de counter, maar werd amper gevaarlijk. De grootste kans was nog voor Leon de Kogel, maar hij miste de bal uit een voorzet van Henrik Ojamaa.

NEC kwam in de 34e minuut verdiend op voorsprong. Bij een steekpassje van Quincy Owusu-Abeyie slaagden Sander Fischer en Lars Lambooij er niet in om Mayi in de buitenspelval te vangen. De spits glipte tijdig door de Deventer defensie en schoof de bal onder Zwarthoed door in het doel.

Go Ahead had na rust een droomstart. Vanaf zo’n 25 meter poeierde aanvoerder Sander Duits de bal in de linkerhoek. De thuisploeg kreeg meteen vleugels. Na een uurtje spelen kogelde rechtsbuiten Henrik Ojamaa de bal in de linkerhoek. Lang kon Go Ahead niet genieten van de voorsprong, want kort daarop scoorde Mayi uit een razendsnel uitgevoerde counter tegen. Randy Wolters had nog een enorme kans op de winnende treffer, maar oog-in-oog met doelman Delle faalde hij.

Go Ahead Eagles - NEC 2-2 (0-1). 34. Kevin Mayi 0-1, 49. Sander Duits 1-1, 58. Henrik Ojamaa 2-1, 66. Mayi 2-2.
Scheidsrechter: Van den Kerkhof.
Toeschouwers: 9.123. Gele kaart: Fischer, Wolters, Van der Meer, Daemen (Go Ahead); Bikel (NEC).
Go Ahead Eagles: Zwarthoed; Lambooij (80. Groenbast), Fischer, Teijsse, Van der Meer; Suk, Brands, Duits (69. Nieveld); Ojamaa, De Kogel (84. Daemen), Wolters.