Volledig scherm

'Goede latrelatie soms beter'

APELDOORN - Bij wielervereniging De Adelaar wordt vrijdag op feestelijke wijze een nieuwe lichtinstallatie in gebruik genomen. Die is niet alleen bestemd voor leden, maar voor iedere regionale veldrijder of mountainbiker.

Aanjager van het tot stand komen van de verlichting is veldrijder Reinhout Lenten van de Apeldoornse wielerclub. ,,We hebben een fantastische accommodatie met clubhuis en trainingsmogelijkheden maar het frustreerde mij als veldrijder dat we in de winter 's avonds niet konden trainen. Ik ben in mijn netwerk eens gaan lobbyen en vond in ZIUT, specialist in het verlichten van openbare ruimten, een gewillig oor. Zij hebben er uiteindelijk voor gezorgd dat er tien grote lantaarnpalen zijn geïnstalleerd. Wij hebben op een terrein van twee voetbalvelden vervolgens een slingerend parcours neergelegd met heuvels en hindernissen."

De Adelaar-voorzitter Marcel Kranenburg vindt dat de lichtinstallatie inspeelt op een trend. ,,Wielrennen is niet meer alleen een zomeravondsport. Traditioneel gaan we de wielerbaan op in de winter, maar steeds meer mensen willen ook in de winter buiten kunnen trainen. De cyclosport neemt in populariteit toe, ook MTB'ers willen niet alleen afhankelijk zijn van daglicht.''

Ook buurman Bar End zal er dankbaar gebruik van maken. TC-lid Ron Windhouwer: ,,We zien binnen onze vereniging ook dat steeds meer renners na het MTB-seizoen opstappen bij de cyclowedstrijden. We hebben daar dus meer aandacht aan geschonken. Elke dinsdagavond en woensdagmiddag wordt met De Adelaar specifieke cyclo-training gegeven. Dit is onderdeel van ons gezamenlijke winter-trainingsprogramma. Zo zie je maar, dat ondanks het niet doorgaan van de fusie er wel goed wordt samengewerkt."

Kranenburg is er content mee. ,,Het past in de moderne tijd. Een huwelijk is niet altijd zaligmakend. Soms is een goede latrelatie beter. Komende vrijdagavond organiseren we samen een Halloweenavond. Rondjes rijden onder de verlichting met aansluitend een feestavond. Mooi toch?"