Volledig scherm

Gratis audiolezen voor leden Stadkamer Zwolle met een leesbeperking

ZWOLLE - Leden van Stadkamer kunnen vanaf heden voor hun luisterboeken terecht in de landelijke collectie van circa 48.000 gesproken boeken.

Audiolezen is exclusief voor iedereen met een leesbeperking. Mensen die minder goed zien of dyslectisch zijn, kunnen op deze manier ook genieten van een boek. Audiolezen is een samenwerking van Bibliotheekservice Passend Nederland en Stadkamer. Hiermee is Stadkamer één van de eerste veertig bibliotheken in Nederland waar deze dienst wordt aangeboden.

Passend lezen is bedoeld voor mensen die blind of slechtziend zijn, mensen met dyslexie en mensen die niet in staat zijn om te lezen of een boek vast te houden. Aanmelden voor de dienst kan via www.bibliotheek.nl/passendlezen met de eigen bibliotheekpas. De lener dient eenmalig een Verklaring Leesbeperking in te vullen.

De gesproken boeken zijn te beluisteren via streaming. Om de boeken af te spelen is een werkende internetverbinding nodig. De gesproken boeken zijn af te spelen op pc, tablet of smartphone. In alle vestigingen van Stadkamer liggen informatiefolders voor geïnteresseerden.