Volledig scherm

Gratis Budgetkring voor inwoners van gemeente Zwolle

ZWOLLE - Inwoners van de gemeente Zwolle die meer grip willen krijgen op hun uitgaven, met minder geld rond willen komen of schulden willen voorkomen, kunnen deelnemen aan de Budgetkring.

Deelname aan de Budgetkring is gratis, maar voorwaarde is wel dat deelnemers zich actief inzetten. Deelnemers leren met elkaar en van elkaar om weer grip te krijgen op het budget en sterker en positiever te worden. De Budgetkring is een werkgroep bedoeld voor persoonlijke actie, met als doel om de deelnemers geldbewust te maken. Er wordt onder andere gewerkt aan onderdelen als handig inkopen, zuinig met energie, slim besparen, lekker eten voor weinig en budgetteren.

Onder begeleiding van getrainde vrijwilligers ervaren deelnemers in ten minste twaalf bijeenkomsten hoe zij op een creatieve manier meer kunnen doen met minder geld. De betreffende deelnemer werkt zelf aan een gewenste verandering in zijn of haar situatie. Er is niet alleen aandacht voor het lesprogramma, maar er wordt ook concreet gewerkt aan de plannen. Tevens worden er volop tips uitgewisseld door de deelnemers zelf. De groep bestaat uit acht deelnemers en het lesmateriaal is gratis. Aanmelden voor de Budgetkring kan bij Regina Koudijs via budgetkring@zwolle.nl. Meer informatie is te vinden op www.budgetkring.nl.