Volledig scherm

Gratis gesproken boeken voor leden van bibliotheek Noord-Veluwe

NOORD-VELUWE - Leden van de bibliotheek Noord-Veluwe kunnen vanaf heden voor luisterboeken terecht in de landelijke collectie van ongeveer 45.000 gesproken boeken.

De gesproken boeken zijn speciaal ontwikkeld voor alle leden die blind, slechtziend of dyslectisch zijn. Maar ook mensen met een andere beperking waardoor lezen moeilijk gaat, kunnen gebruikmaken van audiolezen. Op deze manier kunnen deze mensen ook genieten van een goed boek.

Om gebruik te maken van een gesproken boek, moeten mensen bij het inschrijven op de website aangeven een leesbeperking te hebben. Medewerkers van Bibliotheekservice Passend Lezen nemen vervolgens contact op om de gegevens en verklaring te bevestigen. Meer informatie over de inschrijfvoorwaarden is te vinden op www.bibliotheek.nl/passendlezen.

Leden van de bibliotheek Noord-Veluwe kunnen kosteloos gebruikmaken van de gesproken boeken. Wanneer zij inloggen met de lidmaatschapsgegevens van de bibliotheek krijgen zij eenvoudig toegang tot de gesproken boeken. De boeken zijn af te spelen op de computer, tablet en smartphone. Voor de gesproken boeken is wel een werkende internetverbinding nodig.