Volledig scherm
De tuinenkeuring van Groei & Bloei ging dit jaar langs tuinen in Emmeloord, Ens, Espel, Kraggenburg, Nagele en Tollebeek. © Groei & Bloei Noordoostpolder

Groei & Bloei Noordoostpolder maakt uitslag van tuinenkeuring bekend in Emmeloord

EMMELOORD - Groei & Bloei Noordoostpolder maakt maandag 12 september de uitslag van de jaarlijkse tuinenkeuring in de dorpen bekend in Emmeloord.

Er is een prijs voor de winnaar in de categorieën tuinen van vrijstaande woningen, twee-onder-een-kaphuizen, rijtjeswoningen, blokwoningen en boerderijen. Ook wordt de titel 'Mooiste Polderdorp 2016' uitgereikt en trekt de jury uit alle inzendingen een 'kampioenstuin'. Vrijwilligers van Groei & Bloei trokken dit jaar voor de tuinenkeuring door de Emmeloordse wijken Revelsant, West en De Zuidert en de zuidelijke polderdorpen Ens, Espel, Kraggenburg, Nagele, Tollebeek. Ook werden alle wegen die buiten de bebouwde kom onder de kernen vallen aangedaan. De juryleden hebben hun oordeel gebaseerd op de eerste indruk van de tuin, de aanleg, het onderhoud, kleur, variatie en beplanting. Tuinontwerper en fotograaf Hans van Horssen leidt de uitslagenavond in met foto's van vaste planten en siergrassen. De avond begint om 19.30 uur in het Groenhorst College aan De Balkan 16. Toegang is gratis.