Volledig scherm

Grote namen uit sport: FC Twente mag niet kapot

ENSCHEDE - Opmerkelijke offensieven voor FC Twente. Grote namen uit sportwereld en politiek plaatsen vandaag (donderdag) een oproep in De Telegraaf: ‘Twente mag toch niet kapot? Nee, dat mag niet!’

Tegelijk plaatst Twente Verenigt in deze krant ook een paginagrote advertentie, waarmee iedereen kan laten zien dat ze massaal achter de club staan. Op de knalrode pagina staat: ‘Wij staan achter Twente’. Iedereen kan die achter een raam hangen.

Voetbalkopstukken
De eerste oproep is onder meer ondertekend door voetbalkopstukken Ronald de Boer, Willem van Hanegem, Martin van Geel, Patrick Kluivert en Leo Beenhakker. Maar ook door Fred Teeven, Peter den Oudsten en diverse tv-personality’s.

Initiatief
Initiatiefnemers zijn de oud-spelers Eddy Achterberg en Kick van der Vall. In anderhalve dag hadden ze bijna 200 kopstukken bij elkaar. „Het was om kippenvel te krijgen. Wie we ook belden, het was meteen: ‘zet mijn naam er maar bij’. Heel grote mensen. We hopen dat dit landelijk zoveel ophef geeft, dat het Zeist aan het denken zet.”

Ramen rood
Dat is uiteraard ook de bedoeling van de andere actie in deze krant; de ramen in Twente moeten rood kleuren. „De mogelijkheid om dit te doen werd ons door ondernemers aangeboden en een half uur later was alles rond”, zegt voorzitter Jan Gerritsen van Twente Verenigt. Hij hoefde er niet lang over na te denken. Volgens hem moet de actie zichtbaar maken, dat de regio de club op handen draagt.

Beroepscommissie
De hoop is dat dit nog van invloed is op de beroepscommissie die nog altijd geen besluit heeft genomen op het bezwaar van FC Twente tegen de degradatie die de licentiecommissie oplegde. Een woordvoerder van de KNVB zei woensdag dat nog niet bekend is wanneer de beroepscommissie met zijn oordeel komt.

Gerritsen: „De kern van het verhaal is dat we met z’n allen Twente moeten helpen. Met symbolische steun, maar ook met concrete en positieve ideeën. Wij, supporters en sponsoren, lopen niet weg. We zijn nog meer plannen aan het uitwerken.”