Volledig scherm

Grote Nostalgische Oogstdag bij landgoed De Ganzenhoeve in HolthoneHOLTHONE - Bij De Ganzenhoeve aan de Holthonerweg 9 in Holthone wordt zaterdag 6 augustus de Grote Nostalgische Oogstdag gehouden.

De dag wordt georganiseerd door de Historisch Culturele Kring Gramsbergen en De Krim, Anjerpunt Cultuur en Historie in het Vechtdal. Er zijn demonstraties van het maaien met sikkel en zeis, maar ook met zelfbinders met paard en tractor. Boerinnen rapen de gemaaide rogge bijeen en binden ze tot schoven. Op het terrein zijn ook mannen aanwezig die de rogge dorsen. Dit wordt met een oude dorsmachine uit het midden van de vorige eeuw gedaan. De openingshandeling om 11.00 uur zal ook bij deze dorsmachine plaatsvinden. Verder zijn langs de rand van het Oogstveld verschillende oude tractoren opgesteld en wordt er een land omgeploegd met behulp van paarden en tractoren met verschillende soorten ploegen.

In de tenten aan de andere kant van het Oogstveld worden pannenkoeken gebakken door dames in klederdracht van het museum uit Gramsbergen. De muziek uit Ane blaast traditiegetrouw bekende klanken op strobalen. Omstreeks 15.00 uur wordt er een optreden gegeven door het shantykoor uit Gramsbergen. Daarnaast is er een grote markt waar oude ambachten worden gedemonstreerd en zijn er diverse streekproducten te koop. Voor de kinderen zijn er ook genoeg activiteiten.