Volledig scherm
© Pim Bokhove

Handbalsters Wijhe weer beter dan Nieuw Heeten

WIJHE - De handbaldames van Wijhe’92 hebben zaterdagavond in een aantrekkelijk duel gewonnen van buurman Nieuw Heeten. In een goedgevulde sporthal de Lange Slag was de gastheer net iets sterker dan de bezoekende ploeg: 29-26.

Het spel golfde de hele wedstrijd op en neer, wat resulteerde in een ruststand van 17-12. Vlak voor de pauze kon Wijhe profiteren van een tijdstraf aan Nieuw Heeten-zijde, door doelpunten te maken via Pauline Nijboer en Lisan Herbrink.

In het tweede bedrijf kwam Wijhe ook niet echt in gevaar, hoewel Nieuw Heeten in de laatste minuten nog een aantal doelpunten maakte en de marge verkleinde van vijf naar drie. Toch was dit offensief te laat om nog van waarde te zijn, waardoor Wijhe de wedstrijd met 29-26 wist te winnen.

Het was alweer de derde keer dat Wijhe dit seizoen van Nieuw Heeten won. Het eerste duel in de competitie werd ook al gewonnen, evenals de bekerontmoeting van vorige maand (41-21).

Goals Wijhe: Lisan Herbrink 8, Anouk Mulder 8, Lorèn voor ’t Hekke 4, Pauline Nijboer 4, Janine Nijboer 2, Eline Wellenberg 2, Aniek Ter Brake 1. Goals Nieuw Heeten: Naomi Lorkeers 9, Chantal Ruiter 6, Debbie Hutten 5, Ilse Bouman 3, Eline Bouman 1, Rachel Kruiswijk 1, Else Lamers 1.