Volledig scherm
Gert Heerkes © Archief

Hardenberger Heerkes moet weg bij FC Emmen

HARDENBERG/EMMEN - Gert Heerkes vertrekt na dit seizoen bij eerstedivisionist FC Emmen. De 51-jarige Hardenberger is daar werkzaam als hoofd van de jeugdopleiding en trainer van het team onder 19 jaar. Het bestuur van FC Emmen maakte in een verklaring op de website van de club bekend dat de aflopende tweejarige verbintenis met Heerkes niet zal worden verlengd.

Bestuur en directie van FC Emmen hebben in samenspraak met de Manager Voetbalzaken Jan Korte besloten volgend seizoen de top van de jeugdopleiding anders in te gaan vullen. En daarbij is er geen plek meer voor Gert Heerkes.

De oud-doelman van SV Gramsbergen, CSVC en HZVV was in het amateurvoetbal trainer bij PH Almelo, SV Gramsbergen, Quick'20 en Germanicus. Als opvolger van Ruud Brood werd Heerkes in januari 2008 trainer van Heracles Almelo, dat hij in de eredivisie wist te houden. Na zijn tweede seizoen gaven de Almeloërs de voorkeur aan GertjanVerbeek en ging Heerkes naar SC Heerenveen als assistent van Jan de Jonge. Zomer 2010 ging de Hardenberger aan het werk bij Willem II inTilburg, waar ij april 2011 werd ontslagen. De volgende club was SC Veendam, dat failliet ging. Daarna volgden buitenlandse avonturen als hoofd opleidingen bij Honvéd Budapest in Hongarije en assistent-coach bij de Chinese Super League-club Jiangsu Sainty in Nanjing. Na zijn terugkeer in Nederland tekende Heerkes bij FCEmmen.