Volledig scherm
De mannen van HC Zwolle en HBS betreden het veld © Arnoud de Vries

HC Zwolle verliest dure punten

ZWOLLE - Tegen directe concurrent HBS is HC Zwolle hard onderuit gegaan. Na een desastreuze openingsfase kwam de ploeg geen moment meer in de wedstrijd: 2-6.

Deze Super Sunday (dames en heren HC Zwolle speelden thuis) leek het ideale moment om wat lucht te creëren op de ranglijst. Als nummer negen drie punten) tegen de nummer elf (twee punten) uit Bloemendaal. De hoop om er een mooie middag van te maken vervloog echter binnen zes minuten. Vanaf de eerste minuut liet Houdt Braef Standt (HBS) zien waarvoor het gekomen was, terwijl het bij de Zwollenaren aan scherpte ontbrak. De slordigheid van de thuisploeg speelde HBS in de kaart. De gasten raasden als een tornado over het veld. Na zes minuten stond het al 0-3.

Benutte strafcorners
Via twee benutte strafcorners van Pieter Jan Voerman deed Zwolle nog wat terug (1-4 en 2-5), maar spannend werd het duel geen moment. "Dit is niet handig", sprak keeper Tijmen Maakal met gevoel voor understatement. Na twintig tellen lag de eerste bal al in zijn goal. Toen hij vervolgens ballen van sticks af zag springen en passes over de lijn eindigen, zag hij de bui al hangen. "Dit was collectief falen."

HC Zwolle - HBS 2-6 (1-5)
Scores Zwolle: Pieter-Jan Voerman (2x)

Tweets over #hczhbs from:sportstentorzwo since:2016-10-21

Volledig scherm
De mannen van HC Zwolle peppen zich op voor de wedstrijd. © Arnoud de Vries